Hordágyon vitték el az egyik leggyengébb futónőt

Fatma Nagib el-Sharnouby, atlétika, olimpia, Rio 2016
Egypt's Fatma Nagib El Sharnouby is evacuated on a stretcher after she fainted following the Women's 800m Round 1 during the athletics event at the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Stadium in Rio de Janeiro on August 17, 2016. / AFP PHOTO / PEDRO UGARTE
Vágólapra másolva!
Önmagához képest alaposan kifuthatta magát Fatma el-Sharnouby a nők 800 méteres előfutamában, az egyiptomi atléta ugyanis a célba érkezve elájult, és az egészségügyi személyzet hordágyon vitte le a pályáról.
Vágólapra másolva!

Szerda délután a riói télhez képest nagyon magas hőmérsékletben futhattak az atléták, a 32 fokot az egyiptomi Fatma el-Sharnouby bírta a legkevésbé.

A 18 éves sportoló 800 méteren állt rajthoz, a legjobb időt (1:58.38) elérő kanadai Melissa Bishophoz képest 23 másodperccel rosszabbul futott (2:21.24), és a 64 indulóból csupán a mauritániai Houleye Bát előzte meg – igaz őt 22 másodperccel!

Forrás: AFP/Pedro Ugarte

Futamában az utolsó helyen célba érkezve azonnal a földre került, és elájult, végül az orvosi személyzet sietett a segítségére, és hordágyon vitték az öltözőbe.