Társoldalunk:

Imádjuk Magyarországot, ezért is térünk mindig vissza

2016.08.18. 02:54

Egy komoly ellenfele biztosan lesz a csütörtöki döntőben a Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin párosnak, a Ken Wallace, Lachlan Tame kettős ugyanis nagy fölénnyel megnyerte a középfutamot a riói olimpia K2 1000 méteres számában. Wallace ráadásul már tudja, milyen érzés olimpiai dobogóra állni, 2008-ban K1 500-on arany-, K2 1000 méteren ezüstérmet nyert.

"Természetesen az olimpiai aranyért jöttünk Rióba, nem is lehet úgy elutazni a játékokra, hogy nem ez a célod" - nyilatkozta Walace az Origónak a riói kajakversenyek helyszínén. Az ausztrál klasszis Lachlan Tame-mel remekelt a középfutamban, 3:16.63-mal, a legjobb idővel jutottak be a döntőbe K2 1000 méteren. Ez az idő másfél másodperccel jobb, mint a második hellyel finalista portugál kettősé, és majdnem két másodpercet vertek ré a döntőbe ötödikként bekerülő magyar párosra.

Az Origo tudósítója Wallace-szal végig ült egy Budapest-London repülőutat négy éve, akkor többek között arról is mesélt, hogy ismeri Kati néni, azaz Fábiánné Rozsnyói Katalin szigorát, és azt is mondta, hogy irigyli a magyarokat az aranyéremért járó 35 millió forintos állami támogatás miatt.

A legjobb idővel döntősökForrás: AFP/Damien Meyer

Részben most is Magyarországon készült a játékokra párostársával. "Az olimpia előtti két hónapot Szolnokon töltöttük, ez újra egy igazán szép időszak volt, hiszen a magyar válogatottal, a világ legjobbjaival készülhettünk. Imádjuk Magyarországot, ezért is térünk mindig vissza."

A magyar csapatról óvatosan csak annyit mondott, hogy most egy fiatal válogatott utazott el Rióba, ezért nem tudja megjósolni, hogy mit érhet el Magyarország.

Wallace remek ajánlólevéllel készülhet a döntőre, Lachlannel ugyanis tavaly, Milánóban vb-aranyat nyertek K2 500 méteren, a hosszabbik távon pedig ezüstérmet szereztek Olaszországban csakúgy, mint előtte egy évvel Moszkvában. Az oroszországi vb-n a szlovák Erik Vlcek, Juraj Tarr kettős előzte meg az ausztrálokat, ők most a hatodik legjobb idővel kerültek be az olimpiai döntőbe. Milánóban a német Max Rendschmidt, Marcus Gross duó volt jobb náluk, német egység ezúttal nem lesz a döntőben.