Társoldalunk:

Megvan Kína első, 21. században született olimpiai bajnoka

2016.08.19. 07:45

A női toronyugrásban aranyérmes kínai Zsen Csien a Rio de Janeiró-i olimpia eddigi legfiatalabb bajnoka.

Zsen Csien – aki februárban volt 15 éves – csütörtökön nyerte meg azt a versenyszámot, amelyben a tavalyi kazanyi világbajnokságon ezüst-, a februári riói világkupán pedig aranyérmes volt. Ő az első kínai olimpiai bajnok, aki a XXI. században született.

„Amikor megnyertem, sírtam a boldogságtól. Nem teljesítettem a legjobban a selejtezőben és az elődöntőben, de higgadt maradtam, és ez különösen az utolsó három ugrásomnál számított sokat” – nyilatkozta Zsen, aki az édesanyjának, az edzőinek és a csapattársainak köszönte meg a segítséget.

Forrás: AFP/Martin Bureau

A fiatal sportoló az életkorát meghazudtoló összpontosítással versenyzett, végig látszódott rajta a figyelem, csak a végeredmény kihirdetése után jelent meg egy szerény mosoly az arcán.

„Különösebben nem voltam ideges, csak a gyakorlatomra koncentráltam. Az edzőm mondta, hogy minden ugrásom előtt gondoljam át a mozgássort” – mondta.

Zsen Csien remek teljesítményét még honfitársa, a második helyen végzett Sze Ja-csie is elismerte.

„Az aranyérem volt a célom, sajnálom, hogy nem én nyertem, de Zsen csodálatos volt a döntőben. El tudom fogadni az ezüstöt, mert ő jobb volt” – nyilatkozta a 17 éves Sze.