Az utolsó magyar is célba ért Rióban

Parti András
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 21. Parti András (k) a riói nyári olimpia hegyikerékpáros versenyén Rio de Janeiróban, a Hegyikerékpáros Központban 2016. augusztus 21-én. Parti András a 24. lett. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A 24. helyen végzett Parti András, az utolsó riói magyar induló a hegyikerékpárosok terepversenyében az olimpia zárónapján.
Vágólapra másolva!

Rióban egész éjszaka és még vasárnap délelőtt is esett az eső, de a Deodoro régióban kialakított pálya ezzel együtt jó állapotúnak tűnt. Nagy tömeg gyűlt össze a rendkívül változatos - meredek emelkedőkkel, lejtőkkel, sziklás szakaszokkal tarkított - útvonal mentén, és nagy lelkesedéssel hajtotta-űzte a kerekeseket, miközben a rajt-cél területen folyamatosan szólt a rockzene, a dombok fölött pedig két helikopter követte a történéseket.

Az ott Parti András - a biciklis Forrás: MTI/Illyés Tibor

A tavaly és idén is világbajnok, Pekingben harmadik, Londonban második Nino Schurterrel csak a svájci és a címvédő, idén vb-ezüstérmes cseh Jaroslav Kulhavy tudta tartani a lépést. Schurter aztán a hatodik körben robbantott, otthagyta az elfáradó Kulhavyt, és már csak azzal kellett törődnie, hogy a tempóját tartani tudja.

A győztes Schurter Forrás: MTI/AP/Patrick Semansky

Parti András egészen kicsivel lemaradva a 23.-tól, a győzteshez képest 7:52 perces hátránnyal végzett a 24. helyen. A magyar versenyző Pekingben 23. volt, Londonban pedig bukott, így nem ért célba.