Akik a dobogóra kerültek, más ligában játszanak

Joanna Jozwik, futás, atlétika, olimpia, rio 2016
Poland's Joanna Jozwik looks on after competing in the Women's 800m Round 1 during the athletics event at the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Stadium in Rio de Janeiro on August 17, 2016. / AFP PHOTO / PEDRO UGARTE
Vágólapra másolva!
Joanna Jozwik hiába tett meg mindent a 800 méteres női síkfutásban, 1:57.37-es egyéni csúcsa az 5. helyhez volt elég. A csinos lengyel atléta úgy nyilatkozott, férfiakkal szemben nincs esélye, és ő ezüstérmesnek tekinti magát.
Vágólapra másolva!

A lengyel csúcshoz 39, az éremhez 48 századdal kellett volna gyorsabban futnia Joanna Jozwiknak a 800 méteres női síkfutás riói döntőjében, de az atléta így is boldogan nyilatkozott

„Nagyon büszke vagyok magamra. Megtettem, amit lehetett. Rióba úgy jöttem, hogy a 30. eredmény volt az enyém, most ötödikként mehetek haza. Az érem megkoronázta volna a munkámat, de ahhoz lengyel rekordot kellett volna futnom" – mondta.

Joanna Jozwik női mivoltában nem kételkedhetünk Forrás: AFP/Pedro Ugarte

Az olimpiai bajnok a dél-afrikai Caster Semenya lett, megelőzve a burundi Francine Niyonsabát és a kenyai Margaret Wambuit, mindhárom sportolót az interszexualitás vádjával illették, és Jozwik sem tudott emellett szó nélkül elmenni.

„A vetélytársaknak olyan magas tesztoszteronszintjük van, mint a férfiaknak, ez látszik a megjelenésükön és a teljesítményükön is. Semenya ebben a szezonban verhetetlen volt, de amíg az atlétikai szövetség nem tesz ellene valamit, legyőzhetetlenek lesznek. Wambui előttem futott, háromszor akkora volt, mint én. Vastag vádlijú hatalmas lábával egyet lépett, amíg én hármat" – panaszkodott Jozwik.

#nikewomen #joannajozwik #nike @nikerunning

Joanna Jóźwik (@joanna.jozwik) által közzétett fénykép,

Elmondta, látta, hogy a kanadai Melissa Bishop nemzeti csúcsot futott, de ez is csak a negyedik helyhez volt elég.

Akik a dobogóra kerültek, más ligában játszanak" – tette hozzá.