Társoldalunk:

Újabb magyar érem Rióban, Pap Bianka bronzérmes

2016.09.12. 04:20

Az S10-es sérültségi kategóriában versenyző Pap Bianka bronzérmet szerzett 200 méteres vegyes úszásban a riói paralimpia vasárnapi versenynapján.

A Vasas 16 éves, paralimpiai újonc sportolója egy nappal korábban 100 méter háton ezüstérmes lett.

Akárcsak akkor, a győzelmet most is az új-zélandi Sophie Pascoe szerezte meg.

Pap Bianka a délelőtti előfutamból a hetedik idővel került a nyolcas döntőbe, ennek megfelelően az egyes pályán úszott a fináléban. Jól kezdett, az 50 méter pillangó után hatodikként fordult, majd jött kedvence, a hát, amelyen feljött a negyedik helyre.

Az S10-es sérültségi kategóriában versenyző Pap Bianka a 200 méteres vegyes úszás döntőjébenForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Mellen aztán tovább javított, már az élcsoport tagja volt, az utolsó hosszra harmadikként fordult. Gyorson is remekül tempózott, a jutalma egy újabb érem lett.

Hihetetlen számomra, hogy már két érmet szereztem, próbálom felfogni, de szerintem ez nem mostanában fog sikerülni  

– nyilatkozott szerényen a szigetvári születésű Pap Bianka.

A reggeli futamomat kicsit elrontottam, mert nagyon fáradt voltam, a tegnapi verseny után alig tudtam aludni.  

Estére azonban edzőm, Szabó Álmos, a masszőrünk és a társaim segítségével sikerült összeszednem magam. Az egyes pályán mentem, amit surranópályának is hívnak, erről már többen nyertek olimpiai aranyat. Bár én sem látom a többieket, nem is figyeltem rájuk, ők sem láttak engem.”

Hozzátette: 2:31.46 perces eredménye új egyéni csúcs.

Pap Biankáé a magyar küldöttség harmadik dobogós helye az uszodában, és a negyedik érme Rióban, két ezüst mellett a második bronz.