Társoldalunk:

Találja ki, hány olimpiai bajnoki címet nyert pályafutása során Hosszú Katinka

2021.07.24. 10:00

Hosszú Katinka többszörös olimpiai bajnok és érmes úszó, aki már 15 évesen indulhatott első olimpiáján, de az igazi nagy sikerre sokat kellett várnia.

Hosszú Katinka 1989-ben született és már 2004-ben ott lehetett az olimpiai játékokon. Négy évvel később a két vegyesúszó számban indult, de döntőbe nem jutott. Egy évvel később, Rómában lett először világbajnok, azóta már kilencnél jár. Londonban, 2021-ben már éremesélyesként állt a rajthoz, de 400 méter vegyesen negyedik helyen végzett, 200 méter vegyesen nyolcadik lett, 200 méter pillangón a kilencedik. A játékok után komolyan felmerült benne a gondolat, hogy abbahagyja az úszást, befejezte Dave Salóval a közös munkát, edzéseinek vezetését Shane Tusup vette át és a versenyzés került a felkészülése középpontjába.

A 2016-os riói olimpián élete legnagyobb sikerét érte el, összesen négy érmet szerzett. 400 méteres vegyesúszásban új világcsúccsal nyert aranyérmet, de olimpiai rekordot is felállított 200 vegyesen. A tokiói olimpia halasztása nem feltétlenül jött jól neki, mert a pandémia miatt kiesett a szokásos versenyzés központú felkészülése. Hosszú Katinka minden bizonnyal utolsó olimpiáján fog versenyezni 32 évesen, és jó eséllyel növelheti tovább olimpiai érmeinek számát.

A játékot itt találja.