Társoldalunk:

Találja ki, melyik olimpián nyert legutóbb aranyérmet a magyar férfi vízilabda-válogatott

2021.07.26. 10:00

A magyar vízilabda válogatott három olimpiai ciklust zárt a nem is annyira távoli múltban úgy, hogy nem talált legyőzőre a sportág legfontosabbnak számító versenyében. A Kemény Dénes vezette csapat talán a világ valaha volt legjobbja címért is versenyezhetne, de egy biztos, a magyar szurkolók mindig a legnagyobb örömmel gondolnak vissza a Kemény-legényekre.

Kemény Dénes 1997-ben lett a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya és 2012-es leköszönéséig három olimpiai aranyat nyert a csapatával. A legfontosabb sikerei mellett nyert vele egy világbajnokságot, két Európa-bajnokságot, Világkupát és Világligát is a csapat.

Mintha csak tegnap lett volna, amikor Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok lett, ezzel lezárva az aranygeneráció nagy korszakát. Azóta Kemény Dénest váltva a pótolhatatlan Benedek Tibor is vezette már a csapatot, Tokióba pedig Märcz Tamás vezetésével utazik a csapat. A legutóbbi játékokon egyaránt ötödik helyen végzett a magyar válogatott, amely Európa-bajnoki címvédőként utazik Japánba, ahol remélhetőleg minden adott lesz ahhoz, hogy éremért küzdhessenek Varga Dénesék.

A játékot itt találja.