Találja ki, melyik sportágban indul az olimpián Marosi Ádám

Marosi Ádám öttusa
Vágólapra másolva!
Marosi Ádám nagyszerű formában készül a tokiói olimpiára, ugyanis 2009 után, 12 év elteltvéel idén újra világbajnoki címet szerzett egyéniben és csapatban is, ráadásul 36 évesen.
Vágólapra másolva!

Marosi Ádám pályafutása harmadik olimpiájára készül, 2012-ben, Londonban bronzérmes lett, Rióban a 12. helyen végzett. A jelenlegi olimpiai ciklusban remekül teljesít a Honvéd versenyzője. 2017-ben katonai világbajnokságot nyert egyéniben és csapatban, 2018-ban a Székesfehérvárott rendezett Európa-bajnokságon egyéniben és csapatban is ezüstérmet szerzett. A 2019-es budapesti világbajnokságon csapatban ezüstérmes lett, 2020 februárjában megnyerte a kairói Világkupa-versenyt, a 2021-es kairói világbajnokságon csapatban és egyéniben is aranyérmet szerzett.

Tokióban Kasza Róbert képviseli még a magyarokat a sportágban, valamint a nők között Gulyás Michelle és Kovács Sarolta. Marosi Ádám eddig hétszer volt sportágában az év sportolója, egy jó olimpiai szerepléssel pedig ezt a számot is tovább növelhetné. Marosi Ádám a Magyar Honvédség katonasportolója, századosként szerepel majd Tokióban.

A játékot itt találja.