Találja ki, hányszoros olimpiai bajnok a kajakozó Kozák Danuta

Kajak-kenu világbajnokság, Szeged, 2019, Kozák Danuta, K1 500m középfutam
Kozák Danuta nyert 500 méteren az olimpia válogatón
Vágólapra másolva!
Kozák Danuta a magyar kajak-kenu sport örökös bajnoka, minden idők legtöbb olimpiai bajnoki címmel rendelkező kajakosa.
Vágólapra másolva!

Az 1987-ben született világklasszis kajakozó az idei év eleje óta a Ferencváros sportolója, korábban a KSI, a Budapest Honvéd és az Újpest színeiben versenyzett. Már kilencévesen elkezdett kajakozni, a 2002-es ifjúsági Eb-n ezüstérmet szerzett 1000 méteren párosban. Az első nemzetközi aranyérmét egy évvel később az ifi világbajnokságon szerezte, rögtön kettőt is K1 és K2 500 méteren. Két U23-as Európa-bajnoki cím után bemutatkozott a felnőtt válogatottban, melyben 2007 óta szerepel. A 2008-as milánói Eb-ről két arannyal és egy ezüsttel térhetett haza, majd ugyanebben az évben Pekingben szerepelt először az olimpián, ahol a négyes tagjaként 500 méteren ezüstérmet szerzett.

Kozák Danuta 2012-ben, Londonban lett először olimpiai bajnok, sőt, az akkori magyar delegáció legeredményesebb sportolójaként tért haza. A 2016-os ötkarikás játékokon K1, K2 és K4 500 méteren is a dobogó legfelső fokára állhatott fel, ezzel ő lett minden idők legtöbb olimpiai bajnoki címmel rendelkező kajakosa.

"Van egy mondás, amit nagyon szeretek: célozd meg a Holdat, és ha nem éred el, akkor is eljutsz a csillagok közé. Én megcéloztam a Holdat, és el is jutottam oda" - mondta az olimpiai címek után Kozák Danuta.

A játékot itt találja.