Társoldalunk:

Találja ki, mikor nyert legutóbb magyar sportoló cselgáncsban aranyérmet a nyári olimpiai játékokon

2021.08.03. 10:00

Kovács Antal, becenevén "Atom Anti" az első és eddigi egyetlen magyar cselgáncsozó, aki olimpiai bajnoknak mondhatja magát. A magyar csapat kiváló teljesítménnyel, 11 arannyal, 12 ezüsttel és 7 bronzzal zárta ezt a világversenyt.

Ezen az olimpián fordult elő legelőször és eddig utoljára, hogy magyar cselgáncsozó nyakába aranyérem kerüljön. Kovács Antal junior Eb-bronzérmesként, az esélytelenek nyugalmával érkezett meg Spanyolországba, majd óriási meglepetésre a 95 kilogrammos versenyszámban az olimpiai bajnoki címig menetelt mindössze 20 évesen. A döntőben nagyszerű teljesítménnyel győzte le a brit Raymond Stevenst, és ezzel az ötkarikás játékok történetének első magyar aranyát szerzte meg ebben a sportágban.

Ezen a világversenyen Magyarország szenzációsan szerepelt, ugyanis 11 arannyal, 12 ezüsttel és 7 bronzzal a nyolcadik helyen végzett az éremtáblázaton, így magyar szempontból eredményesség tekintetében ez lett a második legjobb olimpia az 1952-es helsinki játékok után. Az egész olimpia egyik legnagyobb sztárja Egerszegi Krisztina volt, aki úszásban 100 méter és 200 méter hát mellett, 400 méter vegyesen is aranyérmet szerzett.

A játékot itt találja.