Találja ki, hogy hívják az egyetlen magyar ökölvívót, aki a tokiói olimpián a kötelek közé lép

Gálos Roland kvótát szerzett a tokiói nyári olimpiára
Vágólapra másolva!
A tavalyról idénre halasztott tokiói olimpián egyetlen magyar ökölvívó indul. Az 57 kilós bokszoló a gyerekkori álmát váltotta valóra a kijutással, és szeretne érmet szerezni a Japán fővárosban.
Vágólapra másolva!

Az 57 kilós bajai bokszoló 2020 márciusában, a londoni európai kvalifikációs ökölvívótornán szerzett kvótát a tokiói olimpiára. A 26 éves sportoló saját elmondása szerint az éremszerzés reményében utazik az ötkarikás játékokra, és a súlycsoportjában már kvalifikációt szerző bokszolók közül hárommal találkozott eddig, közülük kettőt legyőzött, egyiküktől pedig szoros meccsen szenvedett vereséget.

"Huszonnyolcan lehetünk a súlycsoportomban, és ha kifogok egy jó sorsolást, nem kell bokszolnom a tizenhat közé jutásért, majd két olyan riválissal találkozom, akiket már megvertem, akkor az érem is meglehet. Ezért harcolni is fogok, mindent beleadok majd" - mondta. A bajai sportoló hangsúlyozta, az olimpiára való kijutással gyerekkori álma teljesült, és persze az aranyéremről is álmodott, de éremszerzésnek, akár a bronzéremnek is nagyon örülne.

Az 57 kilós ökölvívó a Bocskai István-emlékversenyen háromszor lett aranyérmes, 2020-ban pedig elnyerte Az év magyar ökölvívója címet.

A játékot itt találja.