Koronavírus-fertőzés miatt nem indulhat az olimpián az ausztrál teniszező

Alex de Minaur tenisz
Australia's John Millman returns against Australia's Alex de Minaur during their mens singles second round tennis match at the ATP Championships tournament at Queen's Club in west London on June 16, 2021. (Photo by Adrian DENNIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Az ausztrál Alex de Minaur megfertőződött a koronavírussal, ezért nem indul a jövő pénteken kezdődő tokiói olimpia férfi teniszversenyében.
Vágólapra másolva!

Ian Chesterman, az ausztrálok csapatvezetője pénteken elmondta, De Minaurnak gyerekkori álma volt, hogy hazáját képviselje egy olimpián, ezért rendkívül szomorú és csalódott, hogy mégsem játszhat a japán fővárosban.

A közelmúltban honfitársa, Nick Kyrgios, valamint Roger Federer, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Stan Wawrinka, Serena Williams, Viktorija Azarenka, Angelique Kerber, Simona Halep, Bianca Andreescu, Johanna Konta és Babos Tímea is bejelentette, hogy nem indul az ötkarikás játékokon.

A férfi világranglistát vezető szerb Novak Djokovics viszont ott lesz a mezőnyben, ahogy a sportág egyetlen magyar indulója, Fucsovics Márton is.