Michael Jordan elárulta, hogy miért volt hasznos számára az olimpián szerepelni

_MICHAEL_JORDAN MICHAEL JORDAN Vertical
Jordan megnyerte az olimpiát 1992-ben
Vágólapra másolva!
Minden idők talán legjobb kosárlabdázója, Michael Jordan elárulta, hogy miért volt fontos az 1992-es barcelonai olimpián játszani az amerikai válogatottban.
Vágólapra másolva!

A Chicago Bulls hatszoros NBA-bajnok kosarasa, Michael Jordan egyik nyilatkozatában elmondta, hogy milyen előnye származott abból, hogy az amerikai kosárválogatottal szerepelt az 1992-es barcelonai olimpián - derült ki a TheSportsrush oldaláról.

Jordan megnyerte az olimpiát 1992-ben Forrás: Mexsport via AFP/Mexsport/David Leah

Minden idők legnagyobb játékosának elmondása szerint neki nagyon sokat jelentett,

hogy a leendő ligabeli ellenfeleivel tudott készülni az edzéseken, fel tudta térképezni őket, kiismerni gyengeségeiket és erősségeiket.

1992-ben az amerikai férfi kosárlabda-válogatott igazi világsztárokat vonultatott fel az ötkarikás játékokra. A Dream Team néven híressé vált keretben a következő játékosok szerepeltek: Michael Jordan, Magic Johnson, Larry Bird, Patrick Ewing, David Robinson, Scottie Pippen, Charles Barkley, Karl Malone, John Stockton, Clyde Drexler, Chris Mulin, Christian Laettner.

A csapat minden mérkőzésen 100 pont felett dobott, a tornán lejátszott mérkőzésen 938 pontot dobott, amely átlagosan 117,25 pontnak felel meg mérkőzésenként. A tornán a pontkülönbségük 350 pont volt, amely azt jelentette,

hogy átlagosan 43,75 ponttal verték az ellenfeleiket.

Az amerikai csapat a döntőben 32 ponttal verte Horvátországot.