Thomas Bach: Álmatlan éjszakákat okozott az olimpia átszervezése

Horizontal
International Olympic Committee (IOC) president Thomas Bach wearing a face mask speaks to the media after his meeting with Japan's prime minister in Tokyo on November 16, 2020. (Photo by KAZUHIRO NOGI / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Thomas Bach elmondása szerint a tavalyról idénre halasztott tokiói olimpia átszervezése okozott számára néhány álmatlan éjszakát, de sosem adta fel a reményt és mindig a jövőbe tekintett.
Vágólapra másolva!

A BBC Sport megírta, hogy Bach szerint a koronavírus-járvány okozta nehézségek ellenére sosem gondolt arra, hogy az olimpiát törölni kellene.

mondta az elnök.

"Ahhoz, hogy elérkezzünk ehhez a naphoz, magabiztosságot kellett sugároznunk. Kiutat mutatnunk a válságból, stabilitást nyújtanunk. Bizalmat kellett építenünk és reményt adnunk az embereknek" - tette hozzá Bach.

Thomas Bach szerint az olimpia törlése sosem szerepelt a tervek között Forrás: AFP/Kazuhiro Nogi

Muto Tosiro az olimpia szervezőbizottságának elnöke nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a játékokat az utolsó pillanatban töröljék, amennyiben emelkedik a fertőzésszám a japán fővárosban.

A 2021-re halasztott olimpia július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart, míg a paralimpiára augusztus 24. és szeptember 5. között kerül sor.