Usain Bolt szerint a mai atléták tisztességtelen előnyben vannak

Usain Bolt tests positive for COVID-19 2015,Usain Bolt Horizontal
Usain Bolt szerint a modernebb cipők tisztességtelen előnyhöz juttathatják a futókat
Vágólapra másolva!
A nyolcszoros olimpiai bajnok jamaicai sprinter, Usain Bolt szerint a modern technológiával elkészített futócipők tisztességtelen előnyt adnak az atléták számára.
Vágólapra másolva!

Korábban az atléták teljesen más technológiával készült, vastagabb talpú cipőkben értek el világrekordokat, manapság azonban egy új irányba terelődött a futócipők anyagának összetétele, és a modern stoplik segítségével előnyre lehet szert tenni verseny közben.

nyilatkozta Usain Bolt.

A 100 méteres és a 200 méteres futás világcsúcstartója a Puma cipőiben versenyzett egész karrierje során.

Usain Bolt szerint a modernebb cipők tisztességtelen előnyhöz juttathatják a futókat Forrás: Anadolu Agency via AFP/2020 Anadolu Agency/Mustafa Yalcin

mondta el a véleményét a 2017-ben visszavonult jamaicai sztár.

A The Guardian megírta, hogy az amerikai Trayvon Bromell a legesélyesebb, hogy a tokiói olimpián 100 méteren elvegye Bolt címét, hiszen idén 9,77 alatt teljesítette a távot, ám ő nem hisz abban, hogy a cipőknek ekkora hatása lenne.

"Nem hiszem, hogy sok adat igazolja, hogy ekkora javuláson mennek keresztül a cipők. Tudom, hogy a gyártók folyamatosan arra építenek, hogy a lehető legtökéletesebb termékeket készítsék el, de én személy szerint futóként még mindig úgy érzem, hogy nincs elegendő adat, amely azt bizonyítaná, hogy az újabb cipőkben gyorsabban lehet futni" - mondta a sprinter.