Társoldalunk:

Bojkottál és visszavonul a kétszeres olimpiai bajnok úszó

2021.07.20. 19:49

Usszama Melluli kétszeres olimpiai bajnok tunéziai úszó kedden bejelentette, hogy bojkottálja a pénteken kezdődő tokiói ötkarikás játékokat.

Egy hónap szenvedés után elveszítettem minden reményemet a megbékélésre vagy ügyem megnyerésére, ezért úgy döntöttem, hogy visszavonulok a nemzetközi versenyzéstől és bojkottálom a tokiói olimpiát - írta közösségi oldalán a 37 éves sportoló.

Oussama Mellouli nem indul az olimpiánForrás: DPPI via AFP/Stephane Kempinaire

Melluli részleteket nem közölt, de médiaértesülések szerint hosszú ideje jogi természetű vitában áll a tunéziai úszószövetséggel. Melluli 2008-ban Pekingben bajnok lett 1500 méter gyorson, negyven év után ez volt országa első olimpiai aranyérme. Négy évvel később Londonban 10 kilométeren nyert, ezzel ő lett az első úszó, aki medencés és nyíltvízi versenyszámban is olimpiai bajnok lett.

Melluli a negyedik úszó lehetett volna, aki hat olimpián is rajthoz áll, mert bár korábban úgy tervezte, hogy 2020-ban visszavonul, ezt egy évvel elhalasztotta, amikor kiderült, hogy a tokiói ötkarikás játékokat a koronavírus-járvány miatt idén rendezik.