Társoldalunk:

Holokauszttal viccelt, ezért kirúgták az olimpia nyitóünnepségének a rendezőjét

2021.07.22. 10:07

Egy nappal a XXXII. nyári olimpiai játékok előtt kirúgták a nyitóünnepség rendezőjét, mert a Holokauszttal viccelt - írja a BBC.com.

Egy 1990-es években készült felvételen Kentaro Kobayashi a történelem egyik legsötétebb időszakával viccelődött, ami miatt Seiko Hashimoto, az olimpiai szervezőbizottság vezetője azonnal felmentette őt munkájából.

Ez a sokadik, de remélhetőleg utolsó botrány, ami a tokiói szervezői csapatból kibukott. Csupán néhány nap telt el azóta, hogy egy zeneszerző szintén a nyitóünnepséget szervező csapatból kilépett, miután kiderült, hogy az iskolában zaklatta fogyatékossággal élő osztálytársait.

Márciusban Hiroshi Sasaki kreatív vezetőnek kellett távoznia, miután azt javasolta egy telt alkatú humoiristának, Naomi Watanabának, hogy "Olympig" -ként jelenhessen meg. Később bocsánatot kért,de már ez sem menthette meg őt.

Februárban pedig Yoshiro Mori volt kénytelen visszalépni a szervezőbizottság éléről, miután nőket becsmérlő megjegyzéseket tett. "Ha még több nő kerül be az igazgatóságba, biztosak lehetünk benne, hogy még hosszabbak lesznek a megbeszélések. Szinte lehetetlen őket leállítani, ami elég elkeserítő"
- ezek voltak kirúgása előtti utolsó gondolatai.

Kobayashi volt humoristát kritizálták egy olyan videó miatt, amelyet 23 évvel ezelőtt készített, amelyben ő és egy másik humorista próbálnak meg viccesek lenni. Kobayashi ebben kollégájához fordul, hivatkozva néhány papírbabára, mondván, hogy azok az "akkoriak azt mondták, "játsszunk Holokausztosat" - írja az AFP hírügynökség.