Társoldalunk:

Karanténba került a zászlóvivőnek kijelölt török olimpikon

2021.07.22. 13:11

Karanténba került a zászlóvivőnek kijelölt török röplabdázó, Eda Erdem Dündar, ezért nem vehet részt a tokiói olimpia nyitóünnepségén.

A Török Röplabda Szövetség elnöke, Mehmet Akif Ustundag elmondta, hogy koronavírusos esetre bukkantak azon a repülőgépen, amelyen női válogatottjuk is utazott a Japán fővárosba, és mivel hét játékos, köztük a csapatkapitány is kapcsolatba kerülhetett vele, elővigyázatosságból el kell különíteni őket. 

Eda Erdem Dündar biztosan nem viheti a török zászlót az olimpia nyitóünnepségénForrás: Xinhua via AFP/Xinhua News Agency/Li Xiang

Az elnök hozzátette, a történtek ellenére nem kell módosítani a Kína elleni, első csoportmérkőzésük időpontját, és vasárnap az érintettek is pályára léphetnek, de a megnyitót biztosan ki kell hagyniuk.
A török küldöttség egyelőre nem közölte, Erdem helyett ki viszi az ország zászlaját a pénteki eseményen.A szervezőbizottság csütörtöki bejelentése szerint mintegy 950 ember - köztük hivatalos személyek és újságírók - tekintheti meg a nyitóünnepséget a helyszínen. Rajtuk kívül csak a fellépők és a sportolók vehetnek részt az eseményen.