Társoldalunk:

Meglepetés: kiütötték a franciákat, a nagy esélyes spanyolok sem tudtak nyerni

2021.07.22. 12:37

Nagy meglepetéssel kezdődött a tokiói olimpia férfi focitornája, ugyanis a végső győzelemre is esélyesnek tartott spanyol csapat nem bírt Egyiptommal az első csoportmérkőzésén. A francia együttes viszont még ennél is rosszabbul járt, ugyanis 4-1-re kapott ki Mexikótól.

A gól nélküli első félidő után a 47. percben Mexikó szerezte meg a vezetést, Diego Lainez középre tett labdáját Alexis Vega fejelte be közelről, majd nyolc perccel később Sebastian Cordova tovább növelte a mexikóiak előnyét. A folytatásban ugyan Andre-Pierre Gignac büntetőjével szépítettek az egyébként meglehetősen akaratgyengén játszó franciák, de a hajrában teljesen szétestek, aminek következtében újabb gólokat kaptak. Előbb a csereként beállt Uriel Antuna a tizenhatos sarkáról befelé húzott, majd a lövése a jobb kapufáról pattant be. A 4-1-es végeredményt pedig Eduardo Aguirre állította be a hosszabbítás 91. percében. Győzelmével Mexikó már az első csoportmérkőzésén hatalmas lépést tett a továbbjutás felé. 

Nem ilyen kezdésről álmodott GignacForrás: AFP/Franck Fife

A torna első mérkőzésén óriási meglepetésre a favoritnak számító spanyol válogatott gól nélküli döntetlent játszott Egyiptommal.

Az olimpia labdarúgótornáján 1997. január 1. után született játékosok szerepelnek, illetve minden válogatottban három túlkoros léphet pályára.

Eredmények:
férfi labdarúgás, csoportkör, 1. forduló:

A csoport, Tokió:
Mexikó-Franciaország 4-1 (0-0)
Japán - Dél-afrikai Köztársaság 1-0 (0-0)
B csoport, Kasima:
Új-Zéland - Koreai Köztársaság 1-0 (0-0)
Románia-Honduras 1-0 (1-0)
C csoport, Szapporó:
Spanyolország-Egyiptom 0-0
Ausztrália-Argentína 2-0 (1-0)
D csoport, Jokohama:
Elefántcsontpart - Szaúd-Arábia 2-1 (1-1)
Brazília-Németország 4-2 (3-0)