Wimbledonban elődöntős teniszező ellen kezdi az olimpiát Fucsovics Márton

tennis Horizontal
Hungary's Marton Fucsovics returns against Serbia's Novak Djokovic during their men's quarter-finals match on the ninth day of the 2021 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 7, 2021. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Az idei wimbledoni tornán elődöntős Hubert Hurkacz lesz Fucsovics Márton ellenfele a pénteken rajtoló tokiói olimpia férfi tenisztornájának első fordulójában.
Vágólapra másolva!

A nyíregyházi játékos pályafutása során kétszer csapott össze a lengyel riválissal és mindkétszer legyőzte őt:

2018-ban a cincinnati mesterversenyen és a budapesti challanger-tornán is három játszmában kerekedett felül. Mindkét találkozót ugyanúgy kemény pályán játszották, mint amin a tokiói játékokat is rendezik.

Ennek ellenére a hetedik helyen kiemelt Hurkacz számít esélyesebbnek, mivel 12. a világranglistán, míg a 29 éves Fucsovics a 38. pozíciót foglalja el. Ráadásul néhány hete elődöntőig menetelt Wimbledonban, ahol többek között Roger Federert búcsúztatta.

Fucsovics Márton korábban kétszer már legyőzte lengyel riválisát Forrás: AFP/Glyn Kirk

A meccs győztese a második körben a brit Liam Broady és az argentin Francisco Cerundolo párharcának továbbjutójával találkozik, a nyolcaddöntőben pedig - a papírforma szerint - a 11. helyen rangsorolt, Australian Open-elődöntős orosz Aszlan Karacev következhet.

Ugyanezen az ágon szerepel a világelső Novak Djokovic is, aki a világranglistán 139. bolíviai Hugo Dellien ellen kezd.

A magyar játékos - akit éppen a szerb sztár állított meg Wimbledonban a negyeddöntőben - a legjobb négy között találkozhat Djokoviccsal, ha mindketten eljutnak addig.

Az első forduló pontos menetrendjét később hozzák nyilvánosságra, a tenisztorna az első teljes versenynapon, azaz szombaton rajtol.