Társoldalunk:

Zsúfolt buszok, csőbeköpés - ez történik az olimpián - videók

2021.07.22. 06:49

Egy nappal a tokiói olimpia megnyitó ünnepsége előtt új sportág mutatkozott be a nemzetközi sajtóközpontban. Igaz, ebben nem osztanak aranyérmet, de a tét elég nagy. Aki ügyesen köp, az nem nyálazza össze magát, ráadásul ha negatív lesz a PCR tesztje, tovább dolgozhat az olimpián.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a XXXII. nyári olimpiai játékokról, Tokióból.

Az olimpián dolgozó médiamunkásoknak az első, a második, a harmadik és a negyedik napon minden reggel PCR-tesztet kell elvégezniük. A teszteket mindenki maga végzi, egy kis műanyag csőbe kell megfelelő mennyiségű nyálat köpni. Már ez sem egyszerű dolog, de a művelethez adnak még egy - a tárolócsőnél sokkal kisebb csövet -, hogy miért, azt ne kérdezzék.

Ha a művelet sikerült, akkor már csak egy vonalkódot kell a csőre ragasztani, s egy gyűjtőedénybe tenni az eredményt. Aztán várni arra, hogy mi az eredmény. Állítólag csak akkor szólnak, ha pozitív a teszt, akkor viszont azonnal karanténba teszik az illetőt.

Miközben tehát - teljes joggal - tartanak a koronavírus elterjedésértől, a szervezők - finoman szólva - nem tesznek meg mindent azért, hogy csökkentsék a fertőzésveszélyt. A médiabuszokra annyi embert zsúfolnak fel, amennyi csak lehetséges. A távolságtartásról itt már kevés szó esik, ilyen körülmények között ez ugyanis lehetetlen. 

A megnyitó előtt egy nappal a nemzetközi sajtóközpontban is zsúfolt ház volt már. De itt legalább a munkaasztaloknál egy elválasztó plexifalat tettek be a rendezők. 

Zsúfolt ház a Nemzetközi SajtóközpontbanForrás: Lantos Gábor

A tokiói olimpia megnyitó ünnepsége pénteken 13 órakor kezdődik majd.