Társoldalunk:

Valter Attila új kerékpárral áll rajthoz a tokiói olimpián

2021.07.23. 20:48

Valter Attila vadonatúj bringával versenyez majd az országúti kerékpárosok szombati mezőnyversenyében a tokiói olimpián.

A francia Groupama-FDJ magyar versenyzője elárulta, nagyon jók az első tapasztalatai az új versenygépéről, amely mindössze 6,8 kilogramm súlyú.

"Kifejezetten jól megy vele minden. A sprintekben nem szoktam vigéckedni, de még az is jobban megy ezzel a kerékpárral, amelynek merevebb a váza, mint a korábbinak, mégis könnyebb hajtani" - mondta a Lapierre márkájú fehér kerékpárról az MTI-nek Valter, aki az idei Giro d'Italián három napig viselte az összetettben élen állónak járó rózsaszín trikót.

Valter Attila három napig viselhette idén májusban a Giro d'Italia összetett versenyét vezetőnek járó rózsaszín trikótForrás: AFP/Luca Bettini

A 23 éves versenyző szombaton a 11 órakor (magyar idő szerint hajnal 4-kor) rajtoló mezőnyversenyben áll rajthoz az ötkarikás játékokon. A 234 kilométeres táv útvonala kifejezetten kedvező számára, mert három nagy hegyre - közte a Fudzsira is - fel kell tekernie a közel 130 fős mezőnynek.

A Valter Attilával még az olaszországi magaslati edzőtábor idején készült interjúnkat ide kattintva olvashatják el.