Társoldalunk:

Az utolsó simítások zajlanak a magyar vitorláscsapatnál

2021.07.23. 07:56

Az előolimpia tapasztalatait hasznosítva, a megfelelő ütemben készül a tokiói ötkarikás játékokra a magyar vitorláscsapat. Közülük Érdi Mária (Larer Radial) és Vadnai Benjamin (Laser Standard) vasárnap kezdi meg szereplését.

Kelemen Tamás csapatvezető az MTI-nek elmondta, mindketten nemzetközi edzőtáborban vettek részt - akárcsak a világbajnok Berecz Zsombor (Finndingi) -, és egyikük számára sem ismeretlen a helyszín, az Enosima Jachtkikötő. Érdi Mária bronzérmet szerzett itt a 2019-es előolimpián, és Vadnai Benjamin is sok tapasztalatot gyűjtött a körülményekről.
A sebességük rendben van, a háttércsapat, amely például a meteotaktikával és a szabályértelmezéssel foglalkozik, szintén felkészült. Az utolsó simítások zajlanak, mindenki várja már a rajtot" - nyilatkozott Kelemen Tamás.

Berecz Zsomborról - aki jövő kedden kezd - elmondta, jó formában van, remekül ment az edzéseken, kiválasztották azt a felszerelést, amelyet az olimpiai versenyek során használni fog. A külső körülményekhez, a nagy meleghez és a magas páratartalomhoz való alkalmazkodásban sokat segítettek az előolimpia tapasztalatai, egy segédeszközökkel jól felszerelt konténer áll rendelkezésre, amelynek főleg a megfelelő hűtésben van szerepe. A hűtőmellény Berecz Zsombornak is sokat segített, amikor két éve megnyerte itt az előolimpiát. 

Berecz Zsombor jövő kedden kezdi meg szereplését az olimpiánForrás: Robert Deaves/Robert Deaves/Robert Deaves

Kelemen Tamás hozzátette, a testvérét segítő Vadnai Jonatán - aki speciális, tíznapos karanténba kényszerült, mert koronavírusos fertőzöttel kerülhetett kapcsolatba - jól van, még három napig lesz elkülönítve. Az edzéseket látogathatja, "sikerült az ő programját kompatibilissá tenni a menetrendünkkel" - fogalmazott a csapatvezető.