Társoldalunk:

Szoptatás közben borult ki az olimpia miatt a spanyol szinkronúszó - videó

2021.07.23. 09:52

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) július elején jelentette be, hogy lehetőséget biztosít a szoptató anyáknak arra, hogy magukkal vigyék kisbabájukat a tokiói olimpiára. Ona Carbonell spanyol szinkronúszó azonban csalódottságát fejezte ki a közösségi oldalán, amiért a japán kormány ezt nem tette lehetővé.

A harmadik olimpiájára készülő 31 éves sportolónak nehéz döntést kellett meghoznia, ugyanis amennyiben úgy döntött volna, hogy egyéves fiát magával viszi Tokióba, úgy karanténba kellene vonulnia. Carbonell a döntését az Instagramon osztotta meg követőivel. 

Ona Carbonell a 2016-os nyári olimpián női duettben a negyedik helyen végzettForrás: AFP/Ed Jones

"Annak ellenére, hogy korábban megjelent néhány hír, amely azt sugallta, hogy a sportolók a gyermekeikkel együtt utazhatnak a tokiói olimpiára, a szervezők rendkívül drasztikus intézkedései lehetetlenné teszik ezt a lehetőséget. Rengeteg támogató és bátorító üzenetet kaptam, hogy vigyem magammal Kait Tokióba, de ki kell fejeznem mérhetetlen csalódottságomat, hogy végül nélküle kell majd elutaznom" – mondta videóüzenetében a szinkronúszó.

Carbonell a videóban részletesebben elmagyarázta a helyzetet.

"Nem engednék meg, hogy 20 napon keresztül elhagyjam a szállodai szobát. Márpedig ahhoz, hogy szoptatni tudjam Kait, el kellene hagynom az olimpiai falut és egy szállodába kellene mennem, ezzel viszont kockáztatnám a csapatom egészségét. Nagyon kemény döntést kellett meghoznom, mert a japán kormány előírásai nem rugalmasak" - mondta a spanyol szinkronúszó, aki a 2012-es nyári olimpián női duettben ezüstérmet nyert Andrea Fuentesszel.