Kiesett a legjobb 16 között a magyar asztaliteniszező vegyes páros

PERGEL Szandra; SZUDI Ádám asztaliteniszező edzés  Tokyo olympics Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.24.
Budapest, 2021. július 22. Pergel Szandra és Szudi Ádám asztaliteniszezők a Tokió Metropolitan Gymnasiumban tartott edzésen Tokióban 2021. július 22-én. A világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia július 23-án kezdődik. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A Szudi Ádám, Pergel Szandra duó kikapott a vegyes párosok első fordulójában, így a 16 között be is fejezte szereplését a tokiói olimpián.
Vágólapra másolva!

A magyar kettős szombaton 4-0-ra maradt alul a negyedik helyen kiemelt hongkongi Vong Csun-tinggel és Tu Hoj-kemmel szemben.

Pergel Szandra és Szudi Ádám számára már a 16 között véget ért a vegyes páros Forrás: MTI/Illyés Tibor

A kétszeres világbajnoki bronzérmes vetélytárs ezzel együtt már az első szettben bizonyította, hogy elég kemény rivális, és a magyarok - azt leszámítva, hogy a negyedik játszmában hat meccslabdát hárítottak - a folytatásban sem tudtak komolyabb ellenállást kifejteni.

A mérkőzés 28 percig tartott. Szudi ezzel befejezte szereplését Tokióban, Pergel viszont később még a csapat tagjaként is asztalhoz áll.

Az asztalitenisz verseny helyszíne, a Fővárosi Sportcsarnok az első, 1964-es tokiói olimpia alatt a torna és vízilabda küzdelmeinek adott otthont, a létesítmény az elmúlt években felújításon esett át.

A vegyes páros versenyszám most először szerepel az ötkarikás programban.

Asztalitenisz, vegyes páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Vong Csun-ting, Tu Hoj-kem (hongkongi)-Szudi Ádám, Pergel Szandra 4-0 (6, 5, 3, 9)