Egy nála 27 évvel idősebb versenyző ellen mutatkozott be a 12 éves sportoló a tokiói olimpián

Hend Zaza  12 éves szír asztaliteniszező  Tokyo olympics Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.24.
(FILES) In this file photo taken on March 13, 2020 Syria's table tennis player Hend Zaza poses for a picture during the local clubs championship in the Syrian capital Damascus. - Syria's Hend Zaza was just five when she first picked up a table tennis paddle, and now the 12-year-old is the youngest person to compete at the Tokyo Olympics. (Photo by LOUAI BESHARA / AFP)
Vágólapra másolva!
Az alig 12 éves szíriai Hend Zaza is bemutatkozhatott élete első olimpiáján. A szemtelenül fiatal asztaliteniszező 4-0-s vereséget szenvedett az osztrák Liu Jiától.
Vágólapra másolva!

Zaza a tokiói olimpia legfiatalabb sportolójaként léphetett asztalhoz a szombat reggeli programban. A nyári játékok teljes történetét figyelembe véve is az ötödik legfiatalabb versenyző, aki megméretheti magát.

Hend Zaza 12 évesen bemutatkozott a tokiói olimpián Forrás: AFP/Louai Beshara

A fiatal tehetségtől már az is óriási dolog, hogy ennyi idősen ott lehet a japán fővárosban. Az első szettet 11:4-re elveszítette, majd sikerült egy szoros játszmát játszania, de 11:9-re azt is elbukta. A harmadik szett volt a legsimább, azt 11:3-ra veszítette el a nála 27 évvel idősebb, Kínában született osztrák ellenfelével szemben.

Mivel a negyedik szettet is Liu tudta megnyerni 11:5-re, ezért a szír pingpongos nem tudott egy játszmát sem elrabolni élete első olimpiai mérkőzésén. Ennek ellenére sincs oka búslakodni, hiszen ellenfele jóval rutinosabb volt nála.

Amikor Zaza 2009. január 1-jén megszületett, szombati riválisa már három olimpiai részvételen túl volt.