Lova miatt marad le az ötödik olimpiájáról az osztrák díjlovagló

35. Stuttgart German Masters Sports Equestrian sport Horizontal DRESSAGE JUMPING WORLD CUP
15 November 2019, Baden-Wuerttemberg, Stuttgart: 35th Stuttgart German Masters, equestrian sport, dressage, World Cup, qualification for the freestyle: Austria's Victoria Max-Theurer rides her horse Benaglio. Photo: Sebastian Gollnow/dpa (Photo by Sebastian Gollnow / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Lova sérülése miatt nem áll rajthoz a tokiói olimpia díjlovagló versenyében az osztrák Victoria Max-Theurer.
Vágólapra másolva!

A 35 éves sportolónak a tokiói lett volna az ötödik olimpiája, azonban lova sérülése miatt a visszalépés mellett döntött.

"Szomorú vagyok, hogy véget ért az olimpiai álom, és fájó szívvel ugyan, de muszáj vagyok visszalépni. Az utolsó edzésen azt láttam, hogy Abby (a ló "becsületes" neve egyébként Abegglen - a szerk.) nem volt önmaga, nem olyan volt, amilyennek ismerjük. Alaposan kivizsgálták a helyszíni állatorvosok, és kiderült, hogy egy tályog van az egyik patáján. Számomra az állat egészsége az első, ez kőbe van vésve, és ebből semmilyen körülmények között nem engedek" - jelentette ki az osztrák sportoló, aki 2004-ben 8. helyen zárt a csapatversenyben, míg egyéniben a Londonban elért 13. hely a legjobbja.