Megérkezett a három NBA-döntős sztár az olimpia helyszínére

2021 NBA Finals - Game Four GettyImageRank1 nba bestof topix Vertical SPORT BASKETBALL
MILWAUKEE, WISCONSIN - JULY 14: Giannis Antetokounmpo #34 of the Milwaukee Bucks celebrates a win as Devin Booker #1 of the Phoenix Suns looks on in Game Four of the NBA Finals at Fiserv Forum on July 14, 2021 in Milwaukee, Wisconsin. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Stacy Revere/Getty Images/AFP (Photo by Stacy Revere / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Már a tokiói olimpia helyszínén van az a három amerikai kosárlabdázó, akik japán idő szerint szerdán még az észak-amerikai profiliga (NBA) döntőjében voltak érdekeltek.
Vágólapra másolva!

Devin Booker, Khris Middleton és Jrue Holiday számára nem csak a jelentős időeltolódás okozhat gondot, hanem az is, hogy helyi idő szerint vasárnap este már a franciák ellen kell pályára lépniük.
Gregg Popovich szövetségi kapitány közvetlenül a találkozó előtt dönti el, hogy számít-e a nyitányon a trióra, vagy csonka kerettel áll ki a címvédő amerikai válogatott.

Devin Booker (jobbra) és Giannis Antetokounmpo (balra) szerdán még a Milwaukee Bucks és a Phoenix Suns NBA-döntőjén játszott egymás ellen, Booker már Tokióban van Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Stacy Revere

Társuk, Draymond Green elmondta, hatalmas elismerés a három játékos felé, mert ahogy befejeződött a kimerítő NBA-szezon, máris az olimpián játszanak, és vállalták az ezzel járó nehézségeket.
Middleton és Holiday, a bajnok Milwaukee Bucks alapemberei a hazai környezetben 4-2-es összesítéssel megnyert bajnoki cím, és a helyi idő szerint szerdai ünneplést követően repült Milwaukee-ból Seattle-be, és ott várták be a fináléban alulmaradt Phoenix Suns sztárját, Bookert. A hármas Seattle-ből repült Tokióba - az út kilencórás volt -, és érkezett meg japán idő szerint szombat éjjel 11-kor. Az amerikai-francia összecsapás helyi idő szerint vasárnap 21 órakor kezdődik, és addig a három NBA-döntős kosarasnak még át kell esnie a kötelező koronavírus-ellenőrzésen.