Társoldalunk:

Újabb tizenhét koronavírusos eset a tokiói olimpián

2021.07.24. 09:24

A szervező bizottság közleménye szerint újabb 17 koronavírusost találtak az olimpiai játékok szereplői között, ezzel már 123-ra nőtt az esetek száma. A hírek szerint az új esetek között egy sportoló, két játékvezető és tizennégy önkéntes kapta el a Covid-19-et.

A közleményből nem derült milyen nemzetiségű, és milyen sportolóról van szó, csak annyi, hogy nem az olimpiai faluban lakott. A szervezők továbbra is azt ígérik, hogy biztonságos olimpiát és paralimpiát rendeznek, a karanténszabályok betartásával.

Ugyanakkor azt is megjegyzik, hogy néhány sportoló nem tartotta be a szabályokat a megnyitó ünnepség alatt. Az a közvetítések során is jól látszott, hogy jó néhányan nem viseltek maszkot, így például a kirgiz és a tádzsik küldöttség tagjai közül is páran.

Újabb tizenhét koronavírusos eset a tokiói olimpiánForrás: AFP/Charly Triballeau

Christophe Dubi, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság játékokkal foglalkozó ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a szervezők figyelni fogják a kirívó szabályszegőket.

"Minden alkalommal, amikor látunk valakit maszk nélkül, a mi kötelességünk, mindannyiunké, hogy azt mondjuk: Vedd fel a maszkot, kérlek. Sajnos az esetek többségében az emberek egyszerűen elfelejtik – mondta egy szombati sajtótájékoztatón. Ha olyan kirívó viselkedést látunk, ami már nem megengedhető, akkor mindenképpen lépéseket teszünk."

(forrás: Blikk)