Társoldalunk:

Szilágyi Áron az Origónak: Tudtam, mit művel majd a grúz, nem zökkentem ki

2021.07.24. 12:44

Szilágyi Áron 15-13-ra nyert a grúz Sandro Bazadze ellen a tokiói olimpia férfi kard egyéni döntőjében és ezzel sorozatban harmadik alkalommal vívhat döntőt az olimpián. A nyertes elődöntő után Szilágyi a vegyeszónában találkozott az újságírókkal, köztük lapunk munkatársával is.

"13-13-nál volt egy fordulópont a meccsben, mert akkor én adtam az első tust és 14-13-nál már tudtam, hogy nem fogok veszteni" - mondta Szilágyi, aki hozzáttete: nagyon kemény mérkőzésen van túl, de számított arra, hogy ez az asszó ilyen lesz.

Az Origo azt kérdezte Szilágyitól, hogy mennyire zökkentette ki az ellenfele viselkedése őt. Bazadze a csörte közben egyszer szándékosan elesett, máskor a zsűrivel vitatkozott, de Szilágyinak is odaszólt. "Nem hagytam magam megzavarni" - mondta Sziláyi. "Tudtam, hogy az ellenfelemnek ez a stílusa, készültem is erre. Azt mondjuk már én is nehezményeztem, amikor a zsűrivel kiabált, mert ennek semmi értelme nincsen, hagyni kell a mérkőzésvezetőt, hogy az tegye a dolgát."

Szilágyi a döntő előtt nem akart választani az ellenfelek közül. "A koreiaval már vívtam olimpiai elődöntőt, remélem, emlékszik erre" - nevetett. "Az olasz Samele ellen még nem. Én is kiváncsian várom, ki jut a döntőbe."

Azóta ez is kiderült: az olasz Luigi Samele lesz a fináléban a magyar versenyző ellenfele.