Szilágyi Áron az Origónak: Tudtam, mit művel majd a grúz, nem zökkentem ki

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.24, vívás, kard, Szilágyi, elődöntő, továbbjutás, továbbjutott
Hungary's Aron Szilagyi (L) celebrates after winning against Georgia's Sandro Bazadze in the men's sabre individual semi-final bout during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Makuhari Messe Hall in Chiba City, Chiba Prefecture, Japan, on July 24, 2021. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
Szilágyi Áron 15-13-ra nyert a grúz Sandro Bazadze ellen a tokiói olimpia férfi kard egyéni döntőjében és ezzel sorozatban harmadik alkalommal vívhat döntőt az olimpián. A nyertes elődöntő után Szilágyi a vegyeszónában találkozott az újságírókkal, köztük lapunk munkatársával is.
Vágólapra másolva!

"13-13-nál volt egy fordulópont a meccsben, mert akkor én adtam az első tust és 14-13-nál már tudtam, hogy nem fogok veszteni" - mondta Szilágyi, aki hozzáttete: nagyon kemény mérkőzésen van túl, de számított arra, hogy ez az asszó ilyen lesz.

Az Origo azt kérdezte Szilágyitól, hogy mennyire zökkentette ki az ellenfele viselkedése őt. Bazadze a csörte közben egyszer szándékosan elesett, máskor a zsűrivel vitatkozott, de Szilágyinak is odaszólt. "Nem hagytam magam megzavarni" - mondta Sziláyi. "Tudtam, hogy az ellenfelemnek ez a stílusa, készültem is erre. Azt mondjuk már én is nehezményeztem, amikor a zsűrivel kiabált, mert ennek semmi értelme nincsen, hagyni kell a mérkőzésvezetőt, hogy az tegye a dolgát."

Szilágyi a döntő előtt nem akart választani az ellenfelek közül. "A koreiaval már vívtam olimpiai elődöntőt, remélem, emlékszik erre" - nevetett. "Az olasz Samele ellen még nem. Én is kiváncsian várom, ki jut a döntőbe."

Azóta ez is kiderült: az olasz Luigi Samele lesz a fináléban a magyar versenyző ellenfele.