Szilágyi Áron: Most már elhiszem, hogy tényleg háromszoros olimpiai bajnok vagyok

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.24,vívás, Szilágyi, győzelem, aranyérem
Hungary's Aron Szilagyi celebrates after winning in the men's sabre individual gold medal bout during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Makuhari Messe Hall in Chiba City, Chiba Prefecture, Japan, on July 24, 2021. (Photo by Mohd RASFAN / AFP)
Vágólapra másolva!
Szilágyi Áron, aki a tokiói olimpia első napján szenzációs vívással nyerte meg a férfi kard egyéni versenyét, boldogan nyilatkozott a vegyes zónában. Azt mondta, hogy furcsa nap van mögötte, de a végére minden a helyére került.
Vágólapra másolva!

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Tokióból.

"Rengeteg kétségem volt a nap előtt, egyáltalán nem voltam biztos abban, hogy meg tudom nyerni a harmadik olimpiai bajnoki címemet" - nyilatkozta Szilágyi Áron. "Elég rosszul aludtam, két órát fent voltam az éjszaka közepén. Reggel elfelejtettem meginni a szokásos kávémat, elég furcsa állapotban érkeztem ide a versenyre. De előbb-utóbb minden a helyére került. A kávémat is meg tudtam inni, az első ellenfelemen is túllendültem és utána egyre jobban ment a vívás."

Ekkor a magyar újságrók gyűrűjében azt kérdeztem meg Szilágyitól, hogy belegondolt-e abba, hogy ő a sportág legnagyobb legendája, hiszen soha senki nem nyert még a férfi vívók közül három egyéni olimpiai bajnoki címet. A magyar sportoló így felelt: "Azt fel kell még dolgoznom, hogy mit csináltam, mert tényleg háromszoros olimpiai bajnok vagyok, de azt nem gondolom, hogy én lennék a sportág legnagyobb legendája. Ezt óvatosan visszautasítanám. Természetesen nagyon büszke vagyok arra, amit itt ma, illetve az elmúlt 9 évben elértem, Úgy érzem, hogy vannak még olyan címek, amiket meg lehet szerezni, de most ezzel még nem szeretnék foglalkozni."

A negyedik egyéni olimpiai aranyra gondol?
"Sok minden jár a fejemben, de egyelőre engedjék meg nekem, hogy a harmadikat megünnepeljem."