Társoldalunk:

Szilágyi Áron: Most már elhiszem, hogy tényleg háromszoros olimpiai bajnok vagyok

2021.07.24. 15:07

Szilágyi Áron, aki a tokiói olimpia első napján szenzációs vívással nyerte meg a férfi kard egyéni versenyét, boldogan nyilatkozott a vegyes zónában. Azt mondta, hogy furcsa nap van mögötte, de a végére minden a helyére került.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Tokióból.

"Rengeteg kétségem volt a nap előtt, egyáltalán nem voltam biztos abban, hogy meg tudom nyerni a harmadik olimpiai bajnoki címemet" - nyilatkozta Szilágyi Áron. "Elég rosszul aludtam, két órát fent voltam az éjszaka közepén. Reggel elfelejtettem meginni a szokásos kávémat, elég furcsa állapotban érkeztem ide a versenyre. De előbb-utóbb minden a helyére került. A kávémat is meg tudtam inni, az első ellenfelemen is túllendültem és utána egyre jobban ment a vívás."

Ekkor a magyar újságrók gyűrűjében azt kérdeztem meg Szilágyitól, hogy belegondolt-e abba, hogy ő a sportág legnagyobb legendája, hiszen soha senki nem nyert még a férfi vívók közül három egyéni olimpiai bajnoki címet. A magyar sportoló így felelt: "Azt fel kell még dolgoznom, hogy mit csináltam, mert tényleg háromszoros olimpiai bajnok vagyok, de azt nem gondolom, hogy én lennék a sportág legnagyobb legendája. Ezt óvatosan visszautasítanám. Természetesen nagyon büszke vagyok arra, amit itt ma, illetve az elmúlt 9 évben elértem, Úgy érzem, hogy vannak még olyan címek, amiket meg lehet szerezni, de most ezzel még nem szeretnék foglalkozni."

A negyedik egyéni olimpiai aranyra gondol?
"Sok minden jár a fejemben, de egyelőre engedjék meg nekem, hogy a harmadikat megünnepeljem."