Társoldalunk:

Valter hatalmas pofonként élte meg, hogy nem sikerült befejeznie a versenyt

2021.07.24. 16:21

Valter Attila hivatalosan nem fejezte be a tokiói olimpia országúti kerékpáros mezőnyversenyét, melyben az aranyérmet az ecuadori Richard Carapaz szerezte meg. A magyar versenyző szerint hatalmas pofonként érte az, hogy nem sikerült jobb eredményt elérni, de igyekszik tanulni ebből a jövő megmérettetései előtt.

A nagy meleg, magas páratartalom, a Fudzsi mászása és az olaszok, belgák, szlovénok által diktált magas tempó rostálta a mezőnyt, amely a záró ötven kilométerre utolérte a szökevényeket. Valter ekkortájt szakadt le a főmezőnyről, és bár áttekert a célvonalon, az ötkarikás játékok oldala szerint nem fejezte be a versenyt, amelyben 85 kerékpáros ért célba hivatalosan. Valter közösségi oldalán csalódottan értékelt a versenyt követően. Nehéz jó szavakat találni egy ilyen nap után. Úgy éreztem, nincs rajtam nyomás és mindent megtettem, hogy a lehető legjobban menjen a verseny. Mégis az elmúlt hónapok óriási támogatása járt az eszemben és az, hogy nem hagyhatom cserbe azt a rengeteg embert, aki szurkol. Hatalmas pofonként ért, mikor éreztem, hogy az az eredmény, amire vágyom, nem lesz meg. Igyekszem ebből is tanulni és összerakni, mi kell a jobb versenyhez. Ami biztos, hogy sokat kell erősödnöm - fogalmazott a Giro d'Italián a rózsaszín trikót is viselő Valter.

Valter Attila szerint sokat kell még erősödnieForrás: MTI/Kovács Tamás

A magyar kerekes hozzátette, az utolsó meredek hegy előtt nem volt messze a mezőnytől, mindenképp be akarta fejezni a versenyt, 24 kilométerrel a cél előtt azonban megállították őt és több társát is.

A verseny még nem ért véget, nem értek be az elsők, nekünk pedig nem volt kifejezetten nagy hátrányunk. Tizenhárom percet ácsorogtunk az utolsó rövid emelkedő lábánál, nem tudva, hogy mégis mi történik. Mikor látták a szervezők, hogy nincs elég jármű ahhoz, hogy levigyenek a célba, úgy döntöttek, hogy tegyük meg mégis kerékpárral a verseny végét. Három másik versenyzővel így is beértünk a limiten belül - írta Valter, aki szerint ez "nem egy nagy eredmény, inkább semmilyen". Csalódott vagyok, hogy szervezési hibák miatt jelenleg DNF szerepel a nevem mellett. Igyekeztem kitekerni, ami bennem van - utalt a "nem ért célba" angol rövidítésére a magyar bringás.