Szilágyi Áron edzője elárulta a háromszoros olimpiai bajnok sikerének egyik titkát

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.24,vívás, Szilágyi, Áron, győzelem, aranyérem
Gld medallist Hungary's Aron Szilagyi celebrates with a staff member after the men's sabre individual gold medal bout during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Makuhari Messe Hall in Chiba City, Chiba Prefecture, Japan, on July 24, 2021. (Photo by Mohd RASFAN / AFP)
Vágólapra másolva!
Decsi András, a szombaton Tokióban pályafutása harmadik egyéni olimpiai bajnoki címét megszerző kardvívó, Szilágyi Áron mestere úgy nyilatkozott, hogy ahogy mindig, ezúttal is asszóról asszóra haladtak.
Vágólapra másolva!

"A mai nap is megmutatta, hogy azért születnek meglepetések, ezért minden mérkőzésre külön készültünk. Aztán amikor a négy közé sikerült bejutni, akkor arról beszéltünk, hogy mostantól egy másik verseny következik. Ezekre a mérkőzésekre külön rá kellett hangolódni" - nyilatkozott a szakember.

- árulta el Decsi András.

Decsi András (jobbra) öleli meg Szilágyi Áront a győztes döntő után Forrás: AFP/Mohd Rasfan

Azzal kapcsolatban, hogy a nap folyamán ugyanolyan nyugodt tudott-e maradni, ahogy a tanítványa a páston, a következőt mondta:

Kardvívásban a sebesség miatt taktikailag nagyon nehéz mérkőzés közben olyan tanácsokat adni, ami előreviszi, de nyilván az egyperces szünetben átbeszéljük a helyzetet. Belül persze nagyon nagy feszültség van bennem, de azt próbálom palástolni. Most ebben a maszk is segített" - fogalmazott Decsi.

A férfi kardozókra szerdán még egy csapatverseny is vár a japán fővárosban.

Az egy egészen másik verseny lesz. A ma idejekorán kiesettekben van egy hiányérzet, nyilván szeretnék ezt az olimpiát minél jobban megvívni. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz gond, a csapat készen fog állni" - mondta Decsi András.

A magyarok első ellenfele az Egyesült Államok lesz a negyeddöntőben.