Minden idők legnagyobb vereségét szenvedte el a házigazda Japán vízilabdában

Maggie Steffens amerikai vízilabda-válogatott
WEST HOLLYWOOD, CALIFORNIA - NOVEMBER 23: Water polo player Maggie Steffens poses for a portrait during the Team USA Tokyo 2020 Olympic shoot on November 23, 2019 in West Hollywood, California. Harry How/Getty Images/AFP (Photo by Harry How / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A címvédő amerikai női vízilabda-válogatott már az első mérkőzésén megmutatta, miért számít az olimpia legnagyobb esélyesének.
Vágólapra másolva!

Az USA már az első negyedben 8-3-ra elhúzott, majd a középső két játékrészben hat és hét gólt dobott a házigazda Japánnak.

Ha az utolsó negyedben nem veszik lazábbra a találkozót, akkor a 25-4-es győzelem még nagyobb lehetett volna. A Team USA legeredményesebb játékosai Maggie Steffens és Stephanie Haralabidis voltak, akik egyaránt öt-öt alkalommal találtak a hazaiak kapujába.

Az amerikaiak így is minden idők legnagyobb különbségű sikerét aratták az olimpiai vízilabdatornák 2000 óta íródó történetében. Korábban 1932-ben a magyar férfi válogatott 17-0-ra nyert ugyancsak Japán ellen, 1968-ban pedig az NDK csapata 19-2-re diadalmaskodott Egyiptom felett.