Társoldalunk:

Nem ölelkezhetnek a dobogón az olimpiai érmesek

2021.07.25. 18:11

Nem elég, hogy üres lelátók előtt vesznek részt életük sporteseményén, már a minimális örömünnep is tilos az érmeseknek az olimpián. A szervezők szigorúan figyelmeztették a sportolókat, hogy ne ölelkezzenek a dobogón, mert ezzel megsértik a rendezvényre vonatkozó Covid-szabályokat. 

Azután szólalt meg a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szóvivője, hogy a 4x100 m-es váltó érmes csapatai, vagyis az ausztrál, a kanadai és az amerikai csapat mind a 12 úszója átölelte egymást a vasárnapi döntő után, akárcsak a 400 méteres vegyes bajnoka, Chase Kalisz és amerikai honfitársa, Jay Litherland.

Az ezüstérmes Jay Litherland (balra) és az olimpiai bajnok Chase Kalisz megöleli egymást a férfi 400 méteres vegyesúszás eredményhirdetésénForrás: AFP/Jonathan Nackstrand

 Arra kérünk mindenkit, hogy tartsa be a szabályokat, függetlenül attól, hogy milyen helyezést ért el a játékokon. Tudjuk, hogy nem kellemes, de muszáj és nemcsak a sportolók, hanem mindenki más számára betartandó ez a szabály. Azt is tudjuk, hogy felfokozott érzelmi állapotban állnak a sportolók a pódiumon, együtt is érzünk velük, de mindenkivel szigorúan be kell tartatnunk a szabályokat, ez mindannyiunk érdeke" - mondta Mark Adams, a NOB szóvivője. 

A maszkviselési előírásokon ugyanakkor kicsit enyhítettek, a dobogósok a fotózás miatt 30 másodpercre levehetik a maszkjukat - írja a The Guardian.