Hosszú Katinka: Ma ennyi volt bennem

Hosszú Katinka úszás 400 vegyes Tokyo olympics Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.25
Tokió, 2021. július 25. Hosszú Katinka a női 400 méteres vegyesúszás döntője után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 25-én. A címvédő magyar sportoló az ötödik helyen végzett. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka címvédőként az ötödik helyen végzett a tokiói olimpián a 400 méteres vegyesúszásban.
Vágólapra másolva!

Hosszú Katinka a magyar szövetségnek és az M4 Sportnak értékelt a döntő után.

„Még fáj mindenem a tejsavtól, nem tudom visszaidézni a versenyt, hogy mi volt jó vagy rossz. Azt tudom, hogy ma ez volt a maximum. Tegnap éreztem, hogy lehet ebben még két-három másodperc, de ma ez nem ment. Ez nem reggel kérdése, mindenkinek reggel van. Még van három szám, most nem fér bele a kesergés, azokra kell összeszednem magam" – mondta Hosszú Katinka.

Hosszú Katinka a női 400 méteres vegyesúszás döntője után Forrás: MTI/Kovács Tamás

„Még nem tudtam gondolkodni ezen az úszáson, nagyon szoros volt a befutó. Mindent kiadtam magamból, ma ennyit tudtam. Tegnap nagyon lassan kezdtem, ma kicsit túl gyorsan, lehet egy harmadik úszás lett volna a legjobb, de a viccet félretéve, a további számokra szeretnék koncentrálni" – tette hozzá Hosszú Katinka.

„Ha nekem valaki azt mondja csak néhány hete, hogy döntőbe jutok, és ott hatodik leszek, akkor azt mondom neki, hogy te hülye vagy. Ehhez képest itt vagyok, hatodik lettem, kimondhatatlanul boldog vagyok. Ez az idő így reggel teljesen jó, jobb, mint amit az Eb-n úsztam az előfutamban, amivel akkor meglett az A-szintem. Igazából nagyon nehéz erre a reggeli úszásra átállni – hét óra alvás után képtelenség felpörögni normálisan" – mondta Mihályvári-Farkas Viktória, aki Hosszú Katinka mögött a hatodik lett.