Társoldalunk:

Elek Gábor: Ettől több kell a folytatásban

2021.07.25. 16:29

A hősiesen küzdő magyar női kézilabda-válogatott 30-29-es vereséget szenvedett a legutóbbi nyári játékokon ezüstérmes francia csapattól a vasárnapi első csoportmérkőzésén a tokiói olimpián. A mérkőzést követően Elek Gábor szövetségi kapitány, és az öt gólig jutó Lukács Viktória értékelt. 

„Vámos Petrával nagyon elégedett voltam. Bizonyos periódusokban jól működött a védekezés, igazi csapat voltunk. Nem voltam viszont elégedett az átlövők teljesítményével,nem tetszett a beállók teljesítménye sem. Védekezésben is voltak azért rossz pillantok, amikor lekéstünk a lövőkről. Amikor sikerült gólokat szerezni, akkor azonnal kaptunk is. Ettől sem voltam boldog. Ahogy attól sem, hogy alig tudtunk kipattanót összeszedni. Ettől több kell a folytatásban" – árulta el Elek Gábor az M4 Sport kamerája előtt.

Elek Gábor nem mindennel volt elégedettForrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

Lukács Viktória szerint a vereség ellenére sem lehetünk teljesen csalódottak.

„Most mindenki csalódott. Viszont nagyon jó csapattól kaptunk ki, így holnapra talán átértékelődik a vereség mindenkiben. Büszkék lehetünk magunkra, nagyon jól játszottunk az első meccshez képest. Na meg azt tekintve, hogy a csapat 99 százalékának ez volt az első mérkőzése az olimpián. Persze van még min javítanunk. Hallottuk, hogy nagyon hideg van a csarnokban a légkondicionáló miatt, ez így is van, de ehhez is hozzá kell szokni" – mondta a szélső, aki hozzátette, hogy a mérkőzése lőtt volt benne egy kis drukk, de ezért dolgozta egész pályafutásuk során, hogy ide eljussanak. Azt is elmondta, hogy jó kis csapatunk van, és tovább tudunk jutni a csoportból.

Elek Gábor szövetségi kapitány együttese legközelebb kedden lép pályára Brazília legjobbjai ellen.