Pupp Réka ötödik lett cselgáncsban

Tokyo olympics Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.25, judo, cselgáncs, Pupp Réka, vigaszág
South Korea's Da-sol Park (white) competes with Hungary's Reka Pupp during their judo women's -52kg repechage bout during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Nippon Budokan in Tokyo on July 25, 2021. (Photo by Jack GUEZ / AFP)
Vágólapra másolva!
Pupp Réka előbb óriási bravúrral nyolcaddöntőbe jutott a cselgáncsozók 52 kilogrammos súlycsoportjában a tokiói olimpián. A magyar versenyző később még egy meccset vett sikerrel, majd a negyeddöntőben kikapott, így a vigaszágra került, ahol dél-koreai ellenfelét legyőzve a bronzéremért léphetett tatamira, amelyet olasz riválisa ellen nagy küzdelemben elveszített.
Vágólapra másolva!

„Mindent megteszek, hogy a legjobb legyen a vége. Magamra fogok figyelni, hogy azt tudjam nyújtani a judoban, amit tudok és akkor nem lesz gond." – nyilatkozta Pupp a harmadik helyért vívott küzdelem előtt az M4 Sportnak.

Az idei Eb-n bronzérmet szerzett judoka ellenfele az az olasz Odette Giuffrida volt, aki ugyanezen a versenyen ezüstérmes lett, nem mellesleg egy évvel korábban, 2020-ban meg is nyerte az Európa-bajnokságot.

A mérkőzést az olasz kezdte aktívabban, aminek az lett a következménye, hogy még nem telt el két perc és a bíró megintette Puppot. Mindkét versenyző próbálta feltörni a másik védekezését, de ez a négy perces alapidőben nem sikerült, így jöhetett a "golden score", azaz az aranypont. Sajnos itt Giuffrida alig félperc alatt eldöntötte a bronzérem sorsát és egy ipponnal verte Puppot, aki így az előkelő ötödik helyen végzett az olimpián.

„Bíztam benne, hogy amit elvégeztünk munka, ki tud jönni. Most még csak a keserűség van bennem, mert a harmadik helyért mentem, de ez biztos változni fog majd a napokban." – nyilatkozta Pupp a harcot követően az M4 Sportnak.