Társoldalunk:

Pupp Réka ötödik lett cselgáncsban

2021.07.25. 11:37

Pupp Réka előbb óriási bravúrral nyolcaddöntőbe jutott a cselgáncsozók 52 kilogrammos súlycsoportjában a tokiói olimpián. A magyar versenyző később még egy meccset vett sikerrel, majd a negyeddöntőben kikapott, így a vigaszágra került, ahol dél-koreai ellenfelét legyőzve a bronzéremért léphetett tatamira, amelyet olasz riválisa ellen nagy küzdelemben elveszített.

„Mindent megteszek, hogy a legjobb legyen a vége. Magamra fogok figyelni, hogy azt tudjam nyújtani a judoban, amit tudok és akkor nem lesz gond." – nyilatkozta Pupp a harmadik helyért vívott küzdelem előtt az M4 Sportnak.

Az idei Eb-n bronzérmet szerzett judoka ellenfele az az olasz Odette Giuffrida volt, aki ugyanezen a versenyen ezüstérmes lett, nem mellesleg egy évvel korábban, 2020-ban meg is nyerte az Európa-bajnokságot.

A mérkőzést az olasz kezdte aktívabban, aminek az lett a következménye, hogy még nem telt el két perc és a bíró megintette Puppot. Mindkét versenyző próbálta feltörni a másik védekezését, de ez a négy perces alapidőben nem sikerült, így jöhetett a "golden score", azaz az aranypont. Sajnos itt Giuffrida alig félperc alatt eldöntötte a bronzérem sorsát és egy ipponnal verte Puppot, aki így az előkelő ötödik helyen végzett az olimpián.

„Bíztam benne, hogy amit elvégeztünk munka, ki tud jönni. Most még csak a keserűség van bennem, mert a harmadik helyért mentem, de ez biztos változni fog majd a napokban." – nyilatkozta Pupp a harcot követően az M4 Sportnak.