Siklósi Gergely: Olimpiai döntő? Egyáltalán nem izgulok

Tokyo olympics Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.25, vívás, párbajtőr, Siklósi Gergely
Hungary's Gergely Siklosi (R) celebrates after winning against Italy's Andrea Santarelli in the men's epee individual semi-final bout during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Makuhari Messe Hall in Chiba City, Chiba Prefecture, Japan, on July 25, 2021. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy végtelenül boldog, laza, mosolygós Siklósi Gergely érkezett meg Tokióban az interjúzónába az olasz Santarelli ellen 15-10-re megnyert elődöntő után.
Vágólapra másolva!

"10-10-es állásánál azt mondtam magamban: na, akkor most kezdjünk el vívni. Már egészen kiskorom óta van bennem egy olyan képesség, hogyha az asszó harmadik részében szoros az állás, akkor elő tudok venni valami olyat, ami más, amivel meglepem az ellenfelet. Ez történt most az olasz Santarelli ellen."

Az Origo kérdésére, mely szerint felfogta-e már, hogy olimpiai döntőt vív, Siklósi így felelt. "Olimpiai döntő? Mi az? - nevetett. "Egyáltalán nem izgulok. Ugyanakkor tudom, hogy borzalmasan nehéz meccs előtt állok. Az ellenfelem, a francia Cannone Romain nem véletlen jutott el ide. Nagyon jó vívó, észnél kell lennem."

Szintén megkérdeztük tőle, mivel tölti el a döntőig hátralévő időt. Hiszen egy nappal korábban Szilágyi Áron szinte percre pontosan elmondta, hogyan tölti el az időt az elődöntő és a döntő között. "Az Áron? Igen, ő egy kicsit kocka. Én meg kerek vagyok" - mondta nevetve Siklósi. "Mennyi idő múlva lesz a döntő? Két óra?" - kérdezett vissza. Felkészülök, nem lesz gond.

Siklósi Gergely magyar idő szerint 14.15-kor lép pástra az olimpiai döntőben Tokióban.