Társoldalunk:

Pupp Réka a bronzéremért harcolhat

2021.07.25. 04:51

Pupp Réka nagy bravúrral nyolcaddöntőbe jutott vasárnap a cselgáncsozók 52 kilogrammos súlycsoportjában a tokiói olimpián. A magyar versenyző később még egy meccset nyert, majd a negyeddöntőben kikapott, így a vigaszágra került, ahol dél-koreai ellenfelét legyőzve a bronzéremért léphet majd tatamira.

Az idei Eb-n bronzérmes magyar súlycsoportja egyik legjobbjával, a címvédő, világ- és Európa-bajnok Majlinda Kelmendivel csapott össze.

Pupp aktívan dzsúdózott, de az alapidőben nem tudott akciót végrehajtani, koszovói ellenfelét ugyanakkor kétszer is megintették. Az aranypontig tartó hosszabbításban viszont - miután ő is kapott egy intést - 1 perc 22 másodperc elteltével földre vitte és átforgatta Kelmendit, aki a hátára került. Videózás után vazaarit ítéltek az Atomerőmű SE 25 éves dzsúdósának.

Pupp (fehérben) a Delgado elleni meccsenForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Rob Carr

Pupp a folytatásban a második mérkőzését is megnyerte, ezzel bejutott a negyeddöntőbe a cselgáncsozók 52 kilogrammos súlycsoportjában a tokiói olimpián. A magyar judós a negyeddöntőért az amerikai Angelica Delgadóval csapott össze. Pupp irányította az ütközetet, amelyet 1 perc 5 másodperccel a vége előtt karfeszítéssel fejezett be.

Mint mondta, úgy készült, hogy ha az elejét "megtolja", akkor az ellenfél el fog fáradni a végére.
Kihagyott egy kicsit a karfeszítés előtt, így tudtam megcsinálni" - idézte fel.

Az elődöntőért a svájci Fabienne Kocherrel mérkőzött Pupp, aki a meccs második felében földre került és egy leszorítás okozta a vesztét, Kocher jutott végül a legjobb négy közé, de Pupp a vigaszágon folytathatja és akár a bronzérmeért is küzdhet majd.

A 10 órakor kezdődött vigaszági mérkőzésen a dél-koreai Park Da Szol ellen Pupp remekül harcolt, és egy belső combdobással, majd magabiztos küzdelemmel bejutott a bronzcsatába, amely körülbelül 11.00 és dél között lesz magyar idő szerint.