Társoldalunk:

Verrasztó Dávid: Legalább nem a szégyengéppel megyek haza

2021.07.25. 04:05

Verrasztó Dávid negyedik lett vasárnap 400 méter vegyesúszásban a tokiói olimpián. A döntő után a magyar úszó elmondta, nem lehet csalódott, ugyanakkor úgy érzi mellé állhatott volna a szerencse.

A 32 éves versenyző pillangón gyengén kezdett, utolsóként fordult a hátra, melyen megkezdte a felzárkózást, a mellet már ötödikként kezdte. Az utolsó 100 méteren, gyorson óriási verseny alakult ki a dobogós helyekért az amerikai Chase Kalisz mögött, azonban az FTC versenyzője, aki a harmadik helyen is haladt, kissé elfáradt, így 4:10.59 perces idővel negyedikként csapott a célba. 

Verrasztó Dávid közel volt az éremszerzéshezForrás: MTI/Kovács Tamás

"Jó volt nagyon, nem lehetek elégedetlen. Talán mellém állhatott volna a szerencse, de azért boldog vagyok. Azt tudom mondani, nagyon szoros volt ez a 400 vegyes, az utolsó métereken négyen-öten is versenyben voltak a dobogóért. Nem lehetek csalódott, hiszen 33 éves leszek és 20 éves srácokkal partiban voltam. Elég kemény volt az elmúlt másfél év. Úgy tűnik, nem vagyok egy szerencsés típus, talán nem hittem el, hogy meg tudom csinálni, eddig még döntőbe se sikerült jutnom, legalább nem a szégyengéppel megyek haza, mint eddig. Azt mindenki tudja, hogy elég kemény vagyok, elég sok szarból felálltam már. Meglátjuk, hogyan tovább, de nyugodtan alszom a következő hetven évben." – mondta Verrasztó az M4 Sportnak a döntő után.

Bár Verrasztó szavaiban érthető módon érezhető volt a csalódottság, nincs oka szégyenkezni.