Társoldalunk:

Elvesztette csapatkapitányát a magyar női kézilabda-válogatott

2021.07.26. 16:57

A magyar női kézilabda-válogatott tokiói edzésén megsérült Kovacsics Anikó, az együttes csapatkapitánya, akinek így véget ért az olimpia. A 15 fős keretbe a helyére Helembai Fannyt nevezi be a magyar együttes.

Az egyik legfontosabb játékosát vesztette el a tokiói olimpián szereplő magyar női kézilabdaválogatott
- derült ki a Magyar Kézilabda Szövetség oldaláról.

A hétfő délelőtti edzés alatt Kovacsics Anikó korábban sérült válla kificamodott – mondta el Dr. Lohner Balázs csapatorvos. A vizsgálatot követően helyretettem a sérült ízületet, de Anikónak sajnos véget ért az olimpia, további vizsgálatok várnak rá, ezek ismeretében dől majd el a további kezelés - mondta el a csapatorvos. Nehéz elmondani, mekkora veszteség a csapatnak, hogy Anikó nem tudja folytatni az olimpiát, szakmai és emberi szempontból egyaránt – nyilatkozta Elek Gábor szövetségi kapitány.

Kovacsics Anikó, a magyar női kézilabda-válogatott edzésén sérült megForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A magyar válogatott kedden, magyar idő szerint hajnali 4 órakor lép pályára Brazília ellen. Helembai Fanny becserélésével kapcsolatban a magyar csapat, illetve a Magyar Olimpiai Bizottság benyújtotta a csere kérelmet a megfelelő orvosi dokumentációval együtt, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság visszaigazolását követően kerülhet be a játékos a 15 fős keretbe, és költözhet be az olimpiai faluba.

A brazilok elleni találkozóra a szabályok szerint 14 játékos nevezhető be.

A magyar női válogatott további menetrendje a B-csoportban (magyar idő szerint):

Július 27., 4:00: Magyarország–Brazília
Július 29., 12:30: Magyarország–Orosz Olimpiai Bizottság csapata
Július 31., 12:30: Magyarország–Spanyolország
Augusztus 2., 9:15: Magyarország–Svédország