Djokovic hatalmas sztár lett az olimpiai faluban

Novak Djokovic
Vágólapra másolva!
Habár szurkolókkal csak elvétve találkoznak a tokiói olimpia résztvevői, a sportolók mégis tudják pótolni a rajongókat, főleg, ha Novak Djokovicról van szó. A 20-szoros Grand Slam-győztes szerb teniszezőért mindenki odavan az olimpiai faluban - írja a The Guardian.
Vágólapra másolva!

Az immáron olimpiai nyolcaddöntős teniszező egyik korábbi ellenfele, a bolíviai Hugo Dellien a 16 közé jutásért játszott és elvesztett mérkőzése után boldogan ölelte meg Djokovicot – a Nemzetközi Olimpiai Bizottság azóta szigorúan megtiltotta a sportolóknak az ölelkezést –, elkérte tőle a pólóját.

„Nekem ez egy álom. Egész életemben szeretnék emlékezni rá, hogy veled játszottam"

– mondta a dél-amerikai játékos.

Dellien nem az első volt az atléták közül, aki szeretett volna magának egy darabot a világ egyik legkedveltebb sportolójából. Videó készült arról, ahogy Djokovic a törökök férfi és női röplabdacsapatnak magyaráz a mentális felkészültség jelentőségéről, a német dzsúdós Giovanna Scocimarro és az orosz női rögbijátékos Alina Arterchuk is szelfit készített a szerbbel, majd örömében ugrándozva sétált el, valamint Nina Derweal, világbajnok tornász is Djokovic-csal közös képet osztott meg.

- mondta Djokovic a német Jan-Lennard Struff elleni második fordulóban elért győzelme után.

„Nagyon érdeklődők voltak, főleg a mentális felkészültség és a nyomáskezelés érdekelte őket, milyen technikák léteznek, hogyan lehet visszazökkenni, ha fontos pillanatban elveszítenénk a fókuszt. Sokat beszéltünk erről, de hogy pontosan miről, az titok marad."

Djokovic az olimpia ideje alatt szállodában lakik, de elmondása szerint csak aludni jár oda, és amennyi időt csak lehet, annyit tölt a faluban a sporttársai között.