Társoldalunk:

Újabb botrány: az első hétköznap összeomlott Tokió közlekedése - videó

2021.07.26. 03:50

Július 26. hétfő az első olyan hétköznap a tokiói olimpián, amelyen reggeltől estig versenyek vannak. Ennek megfelelően és azért, mert a japán szervezők nem jelöltek ki az olimpián közlekedő buszoknak külön olimpiai sávot, a helyszínekre menő médiabuszok beragadtak az amúgy is rettenetes tokiói csúcsforgalomba.

Amikor ezt a videót készítettem, már lassan másfél órája voltam úton a vívásra, de egyelőre még csak a japán főváros toronyházainak alját csodálhatom a buszokból.

Mehetnék persze gyorsvonattal is (már régen ott lennék a helyszínen), de nem mehetek, mert az okosok azt találták ki, hogy az első 14 napban tilos a tömegközlekedés használata. Hogy miért? A koronavírus miatt.

Agyontömött médiabusz a Covid jegyébenForrás: Lantos Gábor

De közben szinte minden médiabuszt agyontömnek (amin most vagyok, azt kivételesen nem), egymás hegyén-hátán ülünk. Ja, hogy ott nincs veszély? Hát persze.

Az biztos: a tokiói szervezők nyugodtan a nyakukba akaszthatják a minden idők legrosszabb olimpiai szervezése feliratú táblát. És ez még csak a harmadik versenynap.