Újabb botrány: az első hétköznap összeomlott Tokió közlekedése - videó

stadion Japan tokyo Zomer evenement Stad publiek menigte Nederlands Nederlander Internationaal Toernooi spelen Architectuur oranje sporten 29 Ploeg Os Medaille Olympische Zomerspelen Nederlandse Olympisch Bubbel 32 bouwwerk Japanse Deelnemer NOC NSF Comit
2021-07-22 03:22:37 TOKYO — Journalists wait for a bus to the media center a day before the start of the Olympics. The Japanese capital is dominated by the largest sporting event in the world, which will be held without an audience because of corona. A limited number of journalists are allowed. KOEN VAN WEEL W (Photo by Koen van Weel / ANP MAG / ANP via AFP)
Vágólapra másolva!
Július 26. hétfő az első olyan hétköznap a tokiói olimpián, amelyen reggeltől estig versenyek vannak. Ennek megfelelően és azért, mert a japán szervezők nem jelöltek ki az olimpián közlekedő buszoknak külön olimpiai sávot, a helyszínekre menő médiabuszok beragadtak az amúgy is rettenetes tokiói csúcsforgalomba.
Vágólapra másolva!

Amikor ezt a videót készítettem, már lassan másfél órája voltam úton a vívásra, de egyelőre még csak a japán főváros toronyházainak alját csodálhatom a buszokból.

Mehetnék persze gyorsvonattal is (már régen ott lennék a helyszínen), de nem mehetek, mert az okosok azt találták ki, hogy az első 14 napban tilos a tömegközlekedés használata. Hogy miért? A koronavírus miatt.

Agyontömött médiabusz a Covid jegyében Forrás: Lantos Gábor

De közben szinte minden médiabuszt agyontömnek (amin most vagyok, azt kivételesen nem), egymás hegyén-hátán ülünk. Ja, hogy ott nincs veszély? Hát persze.

Az biztos: a tokiói szervezők nyugodtan a nyakukba akaszthatják a minden idők legrosszabb olimpiai szervezése feliratú táblát. És ez még csak a harmadik versenynap.