Hosszú Katinka visszalépett a 200 méteres pillangóúszástól

swim Oly Horizontal
Hosszú Katinka szerdai döntője magyar idő szerint hajnali 4.45-kor kezdődik
Vágólapra másolva!
A tokiói olimpián a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka visszalépett a 200 méteres pillangóúszás versenyszámában, ezzel pedig biztossá vált, hogy Kapás Boglárka ott lesz a szerda délelőtti középfutamban.
Vágólapra másolva!

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a XXXII. nyári olimpiai játékokról, Tokióból.

A háromszoros olimpia bajnok nagy valószínűséggel azért döntött a visszalépés mellett, mert a 200 méteres pillangóúszás középdöntője szerdán délelőtt 10.57-kor kerül megrendezésre, 48 perccel később pedig címvédőként kellene úsznia a 200 méteres vegyesúszás döntőjében.

Hosszú Katinka szerdai döntője magyar idő szerint hajnali 4.45-kor kezdődik Forrás: AFP/Oli Scarff

Hosszú Katinka nem először lépett vissza ettől a számtól. Öt évvel ezelőtt a riói olimpián szintén a 200 méter vegyes döntőjében volt érdekelt, de a 200 pillangó elődöntőit kevesebb mint egy órával korábban rendezték, így az Iron Lady a visszalépés mellett döntött, majd megszerezte a harmadik aranyérmet 200 méter vegyesen.

Reméljük, a történelem ismétli önmagát, és ezzel a visszalépéssel Hosszú Katinka megágyazott a szerdai címvédésnek.

Hosszú Katinka visszalépése azt jelenti, hogy az eredetileg 17 fős előfutamos mezőny 16 főre csökkent, márpedig pontosan ennyi versenyző jut be a szerdai középfutamba, így már biztosan kijelenthető, Kapás Boglárka továbbjutott, a 200 méter pillangó előfutamában pedig csak a pályabeosztásért úsznak a versenyzők.