Társoldalunk:

Krausz második mérkőzését is elvesztette, búcsúzott az olimpiától

2021.07.27. 05:43

Krausz Gergely szoros csata végén elveszítette második csoportmérkőzését, így biztosan hármasa utolsó helyén zár a tokiói olimpián, melyen ezzel véget ért a magyar tollaslabdázók szereplése.

Az ötkarikás játékok történetének első férfi magyar tollaslabdázója vasárnap a J jelű hármasban két szettben kikapott a világranglistán ötödik indonéz Anthony Sinisuka Gintingtől. Kedden a játékokra 29. helyen kijutott orosz Szergej Szirant ellen lépett pályára a Multi Alarm SE 27 esztendős 23-szoros magyar bajnok játékosa, akivel eddig kétszer találkozott, és szoros, háromszettes mérkőzéseken maradt alul.

Jól kezdett a világranglistán 94. Krausz (6-4), ám a rövidítésekre alapozó, a rangsorban 77. orosz sorozatban elért hét ponttal 11-6-os vezetésre tett szert. A magyar tollaslabdázó zárkózása után ismét ellépett Szirant (16-11), azonban Krausz 17-17-nél ismét beérte ellenfelét. A hajrában kétszer is elpártolt a szerencse Krausztól és a háló tetejéről az ő térfelére hullott vissza a labda, így Szirant nyerte a 23 perces szettet.

Krausz Gergely kiesettForrás: AFP/Pedro Pardo

A következő játszmában az orosz játékos kezdett jobban, Krausz több esetben rontott könnyűnek tűnő helyzetekben, ám ismét felzárkózott, sőt, kiváló nyerő ütéseinek köszönhetően 10-8-ra is vezetett. A végjátékban azonban ismét Szirant koncentrált jobban, és 19-18-as előnye után két ponttal lezárta a 25 perces szettet, egyúttal a 48 perces mérkőzést is.

Ezzel véget értek a tokiói játékok a magyar tollaslabdázók számára, mivel a riói olimpikon Sárosi Laura második találkozója előtt kedden Achilles-ín-szakadás miatt visszalépett a további szerepléstől.

Eredmény, tollaslabda:
férfiak, J csoport:
Szergej Szirant (orosz)-Krausz Gergely 2-0 (18, 18)
vasárnap játszották:
Anthony Sinisuka Ginting (indonéz, 5.)-Krausz Gergely 2-0 (13, 8)
szerdán játsszák:
Ginting-Szirant
A csoport állása: 1. Ginting és Szirant 1 győzelem/0 vereség, 3. Krausz 0/2