Társoldalunk:

Megérkezett Japánba a magyar kajak-kenusok első csoportja

2021.07.27. 08:43

Hétfőn megérkezett Japánba a magyar kajak-kenusok olimpiai válogatottjának első, nagyobb küldöttsége, amely este elfoglalta takamacui szállását.

A magyar szövetség honlapja kiemelte: magyar idő szerint vasárnap 11 óra 40 perckor szállt fel a csapatot szállító repülőgép a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről. Előbb Helsinki felé vették az irányt, majd egy átszállást követően helyi idő szerint hétfő reggel 8 óra 55 perckor landoltak Tokióban. A hosszú utazást ott több órás várakozás követte, a szükséges iratok, dokumentumok ellenőrzésével, illetve a tesztelésekkel. Az alaposan lefárasztott csapat tagjai közül mindenki sikeresen esett át a szigorú és hosszas ellenőrzéseken.

A tokiói reptérről a magyar versenyzők helyi idő szerint este hat óra magasságában szálltak fel a Takamacuba tartó géppel. A kicsit több, mint egyórás út után a reptéren a kormányzó is köszöntötte a csapat tagjait, akik buszokkal mentek a szálláshelyükre.

Megérkezett Japánba a magyar kajak-kenusok első csoportjaFotó: Csudai Sándor - Origo

A keddi, első teljes nap többnyire regenerációval telik majd, de vízre is szállnak már az edzőtáborban, ahol egészen szombatig készülnek a jövő héten rajtoló versenyeikre.

A magyar olimpiai keret még nem teljes, a női kenusok ugyanis csak ma (kedden) indulnak el Japánba.

A csapat szombaton utazik vissza Tokióba, versenyeik hétfőn, magyar idő szerint hajnali 2.30-kor, a női K-1 200 méter előfutamaival kezdődnek.