Milák Kristóf: A döntőben majd megúszom az olimpiai csúcsot

tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.27. Milák Kristóf, úszás, 200 pillangó
Hungary's Kristof Milak arrives to compete in a semi-final of the men's 200m butterfly swimming event during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Tokyo Aquatics Centre in Tokyo on July 27, 2021. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
A világbajnoki címvédő Milák Kristóf a várakozásoknak megfelelően a legjobb idővel, míg a Rióban bronzérmes Kenderesi Tamás ötödikként jutott a 200 méter pillangó szerdai fináléjába a tokiói olimpia úszóversenyének keddi elődöntőjéből.
Vágólapra másolva!

A világcsúcstartó és toronymagas esélyes Milák kétséget sem hagyott afelől, hogy ez az ő felségterülete, 1:52.22 perces ideje több mint két és fél másodperccel jobb, mint a második brazil Leonardo de Deusé. Kenderesi 1:55.17 perccel ötödikként kvalifikálta magát a döntőbe.

Milák Kristóf szenzációs volt Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Valahogy elúszkáltam, örülök az időnek, nehéz most mást mondani. Gondolkodtam azon is, hogy pihenek a középdöntőben, de inkább kicsit megnyomtam, hogy felvegyem a ritmust a döntőre. Sajnálom, hogy picivel

lemaradtam az olimpiai csúcsról, de majd a döntőben megúszom"

– mondta Milák Kristóf az M4 Sport kamerája előtt.

A finálét közép-európai idő szerint szerdán 3.49-kor rendezik.