Elszakadt az Achillese a tollaslabdázó Sárosi Laurának

badminton Horizontal SPORTS EVENT OLYMPIC EVENTS, Orvosi diagnózis szerint, Sárosi Laura, tollaslabda
Sárosi Laura számára sérülés miatt véget ért az olimpia
Vágólapra másolva!
Orvosi diagnózis szerint Sárosi Laura részleges Achilles-ín szakadást szenvedett, így véget ért számára az olimpia.
Vágólapra másolva!

Sárosi Laurát a thaiföldi Intanon ellen vívott mérkőzése során sérült meg, de áték közben akkor még nem akadályozta. A sérülése azonban nem teszi lehetővé, hogy folytassa az olimpiai tollaslabda versenyen való szereplését – derül ki a MOB közleményből.

Sárosi Laura számára sérülés miatt véget ért az olimpia Forrás: AFP/Pedro Pardo

Ezért a maláj Cheah ellen helyi idő szerint 14.00-kor vívandó mérkőzés előtt kénytelen visszalépni a további versenyzéstől.

Sárosi az MTI-nek elmondta: már a találkozó után bicegve érkezett vissza az olimpiai faluba, másnap reggelre pedig vérömleny keletkezett a sarkánál. A hétfői vizsgálatok kimutatták az Achilles alsó részén a részleges beszakadást, és bár az orvosi stáb mindent megtett, nem javasolták a pályára lépést.

"A bal lábammal lábujjhegyre sem tudok emelkedni, így nem tudnék ugrani sem, emiatt összeszorított foggal sem tudnék játszani" - hangsúlyozta Sárosi, aki kedden reggel kapta meg a végső diagnózist, amely miatt visszalépett.

"Csalódott vagyok. Egy sérülés sosem jön jókor, de most végképp nem. Ugyanakkor örülök, hogy egy meccset tudtam legalább játszani. Ebben az olimpiában az út volt, ami fontos volt, és azt élveztem. Ezt a sérülést majd később fogom tudni feldolgozni" - fejtette ki Sárosi, aki három-négy hét pihenő után kezdheti meg a gyógytornát.